Categories
Активности

Учество на Саем за социјално претприемништво

Денес нашиот производ имавме можност да го промовираме пред потенцијални донатори на Регионалниот саем на социјалните претпријатија од Вардарскиот регион во организација на Регионалниот центар за поддршка на социјални претпријатија при Центарот за развој на Вардарски плански регион и проектот „Поддршка на социјалните претпријатија“.

Настанот се организира во рамките на Глобалната недела на претприемништво, во соработка со X Фактор Акцелератор од Велес.

Проектот „Поддршка на социјално претприемништво“, поддржан од Европската Унија, го спроведува Ептиса, во конзорциум со Барка и Екорис, во соработка со Министерството за труд и социјална политика.

Нашите ученици успешно го претставија нашиот производ, но и се запознаа со можностите за социјални претприемништво.